27 Eylül 2013 Cuma

ANNEMİN PUFUDUK POĞAÇASI :)

Yapımı basit ve lezzeti poğaça mı arıyorsunuz ? Aradığınız poğaça burada arkadaşlar hemen tarifime geçiyorum bu lezzetli tarifi sizlere de sunmak istiyorum. Umarım hoşunuza gider. Şimdiden afiyet olsun hepinize .

( bu fırınlanmamış hali )







 MALZEMELER:
1 SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 PAKET YAŞ MAYA
2 KAŞIK TOZ ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
ALDIĞI KADAR UN 
2 YUMURTA ( 1 TANESİNİN SARISI ÜZERİNE SÜRÜLECEK )
SUSAM VEYA ÇÖREK OTU







YAPILIŞI :
1) Öncelikle sıvı malzemeleri karıştırıyoruz . 
2) Daha sonra un ekleyip kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur kıvamı elde ediyoruz .
3)15 dakika mayalanmasını bekliyoruz . 
4) Ardından istediğiniz şekli verip üzerine yumurta sarısı ve çörek otu ilave edip 200 derece 
üzeri kızarana kadar pişiriyoruz .
5) Hamurun güzel olması için puflanmasını istiyorsanız daha çok bekletebilirsiniz.

Ben iki tepsi yaptım yani bu malzemeden 2 tepsi çıkıyor ona göre ayarlayabilirsiniz . 


Bu da son hali :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder