( bu fırınlanmamış hali )
MALZEMELER:
1 SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 PAKET YAŞ MAYA
2 KAŞIK TOZ ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
ALDIĞI KADAR UN
2 YUMURTA ( 1 TANESİNİN SARISI ÜZERİNE SÜRÜLECEK )
SUSAM VEYA ÇÖREK OTU
YAPILIŞI :
1) Öncelikle sıvı malzemeleri karıştırıyoruz .
1) Öncelikle sıvı malzemeleri karıştırıyoruz .
2) Daha sonra un ekleyip kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur kıvamı elde ediyoruz .
3)15 dakika mayalanmasını bekliyoruz .
4) Ardından istediğiniz şekli verip üzerine yumurta sarısı ve çörek otu ilave edip 200 derece
üzeri kızarana kadar pişiriyoruz .
5) Hamurun güzel olması için puflanmasını istiyorsanız daha çok bekletebilirsiniz.
Ben iki tepsi yaptım yani bu malzemeden 2 tepsi çıkıyor ona göre ayarlayabilirsiniz .
Bu da son hali :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder